אודות בומביקס מורי

רקע

דרך המשי היא מסע עתיק של טעמים, ריחות, צבעים, סגנונות, נופים ותרבויות. דרך זו מלאה בהיסטוריה, בסיפורים מרתקים ובטעמים חדשים שנוצרו מחיבורים של חומרי גלם שנפגשו לראשונה לפני מאות ואלפי שנים. אורחות גמלים נדדו בה והנגישו, ערבבו והכניסו טעמים, תבלינים, צורות בישול והגשה חדשות וקלאסיות למגוון ערים ומדינות ברחבי תבל. תחילתה במזרח אסיה- סין, והיא חוצה מערבה דרך אינספור מדינות, כפרים ומחוזות עד לסיומה בתוך יבשת אירופה.

דרך המשי בעצם המציאה את המושג פיוז׳ן, שקיבל משמעות חדשה בעולם הקולינריה של השנים האחרונות.

האנשים שמאחורי בומביקס מורי

היזמים הם שירה צפריר (ז"ל) ואביה אריה פוקס, הבעלים של בתי הקפה זליק (בגבעתיים ובקניון קרית אונו) בתי קפה שנחלו הצלחה גדולה והם אבן שואבת לתושבי הסביבה. מה שמאפיין את אריה ושירה (ז"ל) הוא תשומת הלב לפרטים הקטנים ותודעת שירות ואירוח גבוהים מאוד – התחושה שכל לקוח שמתארח אצלם בבתי הקפה או במסעדה, כאילו הגיע אליהם הביתה.

שירה נפטרה לפני כשנה, אחרי מאבק ממושך במחלת הסרטן. שירה הייתה אישה עוצמתית, שסחפה רבים אחריה ואחרי הדרך שלה, והיוותה מודל לחיקוי לכל הסובבים אותה. החלום והחזון של שירה היה לפתוח את מסעדת בומביקס מורי, אשר נפתחה זמן קצר לפני לכתה.

חשוב לנו להגשים את החזון של שירה, עם התמקדות בכל הפרטים הקטנים, כפי ששירה ראתה וחלמה את המסעדה.

העיצוב

את המסעדה והמעדנייה עיצב האדריכל ינאי פרישר גוטמן, המעצב מזה כמעט עשור בתי עסק, בתים פרטיים ופרוייקטים יחודיים כך שהמסע הויזואלי בדרך המשי משלים את חווית הטעמים היחודית של בומבקיס מורי. בין הקיר הירוק והעוצמתי עם ראש הבודהה הענק שבמרכזו, דרך השימוש בחומרים היחודיים למדינות המזרח שמעניקים תחושה של יער אסייתי נושם, האלמנטים היחודיים אשר עוצבו במיוחד למסעדה ע״י ינאי ואף יוצרו בסין מחומרים אוטנטיים ועד הכלים היחודיים שהגיעו ממדינות שונות על ציר דרך המשי. הכל נעשה על מנת ליצור הרמוניה יחודית בעלת קווים נקיים ואלגנטיות שמשלימה את החוויה הקולינרית ונותנת תחושה של מסע בין התרבויות והעולמות השונים מהן הגיעה ההשראה למסעדה כולה.

למה דרך המשי?

הקסם והמסתוריות של דרך המשי שבו אותנו.

במשך שנתיים שלמות למדנו, ניסינו, טעמנו, חקרנו – כדי להביא בשורה אמיתית ומסקרנת לעולם הקולינריה הישראלי, כזו שאנחנו כאנשי מקצוע וחובבי קולינריה היינו מתרגשים ממנה. דרך המשי משכה אותנו מאוד – כל אחד מסיבותיו: החל מהטיולים הארוכים למזרח אחרי הצבא ועד השורשים שלנו, המסורת, הטעמים והריחות מבית סבתא. העיקרון של ערבוב התרבויות, הטעמים והריחות שבה אותנו והביא אותנו ליצור משהו חדש ומלא בהיסטוריה בו זמנית.

רקע

דרך המשי היא מסע עתיק של טעמים, ריחות, צבעים, סגנונות, נופים ותרבויות. דרך זו מלאה בהיסטוריה, בסיפורים מרתקים ובטעמים חדשים שנוצרו מחיבורים של חומרי גלם שנפגשו לראשונה לפני מאות ואלפי שנים. אורחות גמלים נדדו בה והנגישו, ערבבו והכניסו טעמים, תבלינים, צורות בישול והגשה חדשות וקלאסיות למגוון ערים ומדינות ברחבי תבל. תחילתה במזרח אסיה- סין, והיא חוצה מערבה דרך אינספור מדינות, כפרים ומחוזות עד לסיומה בתוך יבשת אירופה.

דרך המשי בעצם המציאה את המושג פיוז׳ן, שקיבל משמעות חדשה בעולם הקולינריה של השנים האחרונות.

האנשים שמאחורי בומביקס מורי

היזמים הם שירה צפריר (ז"ל) ואביה אריה פוקס, הבעלים של בתי הקפה זליק (בגבעתיים ובקניון קרית אונו) בתי קפה שנחלו הצלחה גדולה והם אבן שואבת לתושבי הסביבה. מה שמאפיין את אריה ושירה (ז"ל) הוא תשומת הלב לפרטים הקטנים ותודעת שירות ואירוח גבוהים מאוד – התחושה שכל לקוח שמתארח אצלם בבתי הקפה או במסעדה, כאילו הגיע אליהם הביתה.

שירה נפטרה לפני כשנה, אחרי מאבק ממושך במחלת הסרטן. שירה הייתה אישה עוצמתית, שסחפה רבים אחריה ואחרי הדרך שלה, והיוותה מודל לחיקוי לכל הסובבים אותה. החלום והחזון של שירה היה לפתוח את מסעדת בומביקס מורי, אשר נפתחה זמן קצר לפני לכתה.

חשוב לנו להגשים את החזון של שירה, עם התמקדות בכל הפרטים הקטנים, כפי ששירה ראתה וחלמה את המסעדה.

העיצוב

את המסעדה והמעדנייה עיצב האדריכל ינאי פרישר גוטמן, המעצב מזה כמעט עשור בתי עסק, בתים פרטיים ופרוייקטים יחודיים כך שהמסע הויזואלי בדרך המשי משלים את חווית הטעמים היחודית של בומבקיס מורי. בין הקיר הירוק והעוצמתי עם ראש הבודהה הענק שבמרכזו, דרך השימוש בחומרים היחודיים למדינות המזרח שמעניקים תחושה של יער אסייתי נושם, האלמנטים היחודיים אשר עוצבו במיוחד למסעדה ע״י ינאי ואף יוצרו בסין מחומרים אוטנטיים ועד הכלים היחודיים שהגיעו ממדינות שונות על ציר דרך המשי. הכל נעשה על מנת ליצור הרמוניה יחודית בעלת קווים נקיים ואלגנטיות שמשלימה את החוויה הקולינרית ונותנת תחושה של מסע בין התרבויות והעולמות השונים מהן הגיעה ההשראה למסעדה כולה.

למה דרך המשי?

הקסם והמסתוריות של דרך המשי שבו אותנו.

במשך שנתיים שלמות למדנו, ניסינו, טעמנו, חקרנו – כדי להביא בשורה אמיתית ומסקרנת לעולם הקולינריה הישראלי, כזו שאנחנו כאנשי מקצוע וחובבי קולינריה היינו מתרגשים ממנה. דרך המשי משכה אותנו מאוד – כל אחד מסיבותיו: החל מהטיולים הארוכים למזרח אחרי הצבא ועד השורשים שלנו, המסורת, הטעמים והריחות מבית סבתא. העיקרון של ערבוב התרבויות, הטעמים והריחות שבה אותנו והביא אותנו ליצור משהו חדש ומלא בהיסטוריה בו זמנית.